Tarımın Bilgi Bankası

Kaz ve hindi yetiştiriciliğine destek verilecek iller

Milli Tarım Projesi kapsamında kaz ve hindi yetiştiriciliğine destek verilecek.


Türkiye'de kaz ve hindi üretiminin artırılması için Kars, Ardahan, Muş ve Bingöl'de 1000'er adetli işletmeler kurulacak. Bu işletmelerin, yeni kümes ve kuluçkahane inşaatı, makine, alet ve ekipman alımına yüzde 75 hibe destek verilecek.

Kaz Üretimi Geliştirilecek

1 / 7
Kaz üretiminin artırılması projesi kapsamında; Kars, Ardahan ve Muş illerinin ekonomisinde önemli bir yer tutan kaz üretiminin geliştirilmesi için damızlık ve ticari kaz üretim yatırımlarının desteklenmesi amaçlanıyor.

Damızlık Kaz İşletmesi Kurulacak

2 / 7
Bu kapsamda; Kars’ta 1000 adet kapasiteli 1 tane damızlık kaz işletmesi kurulacak. Bu işletmede, yeni kümes ve kuluçkahane inşaatı, makine, alet ve ekipman alımında yüzde 75 hibe destek verilecek.

Kars, Ardahan ve Muş'a Ticari Kaz İşletmesi

3 / 7
Ayrıca Kars, Ardahan ve Muş illerinde 500’er adet kapasiteli toplam 4 tane ticari kaz işletmesi kurulacak. Bu işletmelerdeki yeni kümes yapımı, alet ve ekipman alımına ise yüzde 75 hibe destek verilecek.

Kuluçkalık Damızlık İhtiyacı Karşılanacak

4 / 7
Bu işletmelerle, bölgede yoğun olarak talep gören kaz palazı ve kuluçkalık damızlık ihtiyacının önemli bir bölümü karşılanacağı gibi kaz eti ve yumurta üretiminde de büyük oranda artış sağlanmış olacak.

Bingöl’de Hindi Yetiştiriciliği

5 / 7
Bingöl’de ticari broiler hindi (etçi) yetiştiriciliği kapsamında, yüzde 75 hibe destekli, 1000’er adet kapasiteli 2 işletme kurulacak.

İşletme Yapımına Destek Verilecek

6 / 7
Ticari hindi işletmeleri için yeni kümes yapımı, alet ve ekipman alımına yüzde 75 hibe destek verilecek.

İstihdama Katkı Sağlayacak

7 / 7
Hindi işletmeleri, bölgede istihdamın arttırılmasına katkı sağlayacak. Ayrıca bölge insanının sağlıklı ve ucuz hayvansal protein kaynağına daha ucuz fiyatla erişimi sağlanmış olacak.

Yorumlar

Toplam 3 Adet Yorum Yapılmış.
29 Ocak 2021, 22:51
Burhan Bildik
Ne zamana kadar devam edecek, bilgi verebilir misiniz?

0

0

13 Ocak 2021, 07:29
Bende Eskişehir deyim hibe desteğinden yararlanmak istiyorum neden bunlar birkaç ille sınırlandırılmış kaz ve hindide yetistirebilirim

0

0

08 Aralık 2020, 17:39
MEHMET DEVECI
YUKARIDA BELIRTILEN HIBELER SINIRLI SAYIDA İŞLETMEYI KAPSIYOR ŞEKLINDE GÜRÜLÜYOR KAÇ KİŞI BU PROJEDE YARARLANACAK

0

0

Yorum Yapın

Koyun keçi ırklarımız Hayvanlar
Tüm kesimlerin başvuru kaynağı olarak kullandığı 'Koyun Keçi Irklarımız' kitapçığının yoğun talepten dolayı ikinci baskısı yapıldı. Kitapçıkta 37 koyun ile 14 keçi ırkının özellikleri, yetiştirme koşulları, verim yönü ve vücut ölçüleriyle ilgili kapsamlı bilgiler yer alıyor. Tarım Bilgisi olarak kitapçıktaki bilgileri sizler için derledik.
Etçi sığır ırkları nelerdir? Hayvanlar
Etçi sığır ırkları olarak nitelendirilen ırklar sadece et verimi yönünden geliştirilmiştir. Bu ırkların sütleri genellikle ticari amaç için kullanılmaz ve sağılmaz. Sadece buzağılarına yetecek kadar süt vermeleri yeterli görülüyor. Et yönünden geliştirilen bu ırklar özellikle geniş otlak, mera ve çayırlara sahip olan ülkelerde tercih ediliyor.
Kombine verimli sığır ırkları nelerdir? Hayvanlar
Sütçü sığır ırklarında et verimi, etçi sığır ırklarında da süt verimi düşüktür. Dünyadaki bazı sığır ırklarında hem süt hem de et verimi özellikleri üzerinde durularak her iki verim yönü birlikte geliştirilen sığır ırklarına kombine verimli sığır ırkları deniliyor.
Hayvan pasaportu nedir? Hayvanlar
Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta; hayvan pasaportu, hayvan kulak küpesi, nakil belgesi ve veteriner sağlık raporu nedir? İşte kısa kısa bilgiler...
Sığırlarda üreme etkinliği düşüklüğü problemi ve çözüm önerileri Hayvanlar
Optimum, karlı bir sığırcılık işletmesinde inek başı yılda 1 yavru alınması ve bunun en az yüzde 85'inin canlı olarak kalması ve büyütülmesi amaçlanmalı. Türkiye'de ise inek başına yetiştirilen genç hayvan sayısının yıllık bazda yüzde 57 ile yüzde 69 oran bandında değiştiği görülüyor. 2015 verilerine göre sağılan inek başına doğan ve 1 yaşına ulaşabilen buzağı oranı yüzde 61.7 olup optimum değerlere ulaşmak için en az yüzde 20'lik bir gelişme imkanı ve potansiyeli bulunuyor. Peki bunun için neler yapılmalı?
Koyun-Keçi çiçek hastalığı ve korunma yolları Hayvanlar
Koyun-keçi çiçeği, koyun ve keçilerde ateş, özellikle deri ve akciğerlerde olmak üzere hayvanların tüm vücuduna yayılan, papüler, nadiren içi sıvı dolu keseciklerle (vezikül) karekterize öldürücü viral bir hastalıktır.
Şap (Dabak) hastalığı nedir? Hayvanlar
Sığır, manda, koyun, keçi, domuz, deve ve yabani çift tırnaklı hayvanlarda görülen viral bir hastalıktır. Ölüm oranı yüzde 2-5 arası değişir ve genellikle genç hayvanlarda görülür. Bazı salgınlarda bu oran yüzde 50'ye kadar çıkabilir.
Sığır besiciliğinde püf nokta Hayvanlar
Sığır besiciliğinin püf noktaları neler? Hangi hayvanlar besiye elverişlidir? Besicilikte orjin ve cinsiyet önemli mi? Çevre sıcaklığı besi performansını nasıl etkiliyor? İşte cevapları...
Arıcılıkta Hangi Malzemeler Kullanılır? Hayvanlar
Arıcılığa başlamayı düşünüyorsanız arıcılıkla ilgili temel malzemelerin neler olduğunu yazımızda bulabilirsiniz. Temel arıcılık araç ve gereçlerin neler olduğunu öğrenerek internetten bu araç ve gereçlerin fiyatlarını görebilir ve bütçenizi buna göre belirleyebilirsiniz.